Club Underground - Under

Mindenképpen említést kell tennem a számomra legtöbb bulit nyújtó, legfontosabb meleg szórakozóhelyemről, a Club Undergroundról.

2 és fél évig voltam hű tagja az ottani kis családnak - akik szó szerint egy kis család. A tulajdonos, a fellépők, az ott dolgozók mind-mind egy szuper egységet alkotva nyújtották az élményt, az Under igazi szellemét. 6 évig működött, kifogástalanul, hatalmas vendégkörrel. Elsőként az Oktogonon (ott még nem ismertem), majd az Astoria tőszomszédságában, a Dohány utca 22-ben. Nem sokkal a költözésük után fedeztem fel a helyet barátaimmal, de az első alkalommal tudtam: én ide visszatérek. És visszatértem. Nem kicsit :D

A bulikat minden pénteken és szombaton tartották, pénteken 1000 ft, szombaton 2000 ft lefogyasztható belépővel (azaz a karszalagodon levő vonalkód segítségével igazándiból csak kötelező fogyasztást fizettél). Egy pincehelység volt, két tánctérrel, tágas előtérrel ahol leülhettél beszélgetni, két bárpulttal, kis karaoke-teremmel, pici vécékkel, az első tánctéren lépegetős minimálzene és egy fal tükörből, a nagytánctéren egy színpad. A színpadon minden péntek-szombat éjjel transzvarieté-show, egy összeszokott profi előadóművészekből álló társulat jóvoltából. A végefelé szépen lassan csökkent a társulat száma - de a rajongók száma nem! A "budapesti meleg éjszaka fellegvára", ahogyan azt Melanie, a show konferanszié-ja emlegette mindig, tárt karokkal várt mindenkit. Tényleg mint egy család. Hajnalig tartó buli, mai slágerek, több stílusban, teljesen vegyes korosztály 16-tól 50 éves korig vagy tovább, reggel afterparty.

Ám helyszűke miatt kénytelen volt az Underground költözni, 2014 augusztusában tartották az utolsó bulit a Dohány utcában. A nyitóbuli október 3-án volt, a hely Újpestre, a Dugonics utcába költözött (nem messze Újpest-városkaputól). Az érdeklődés hatalmas volt, a több mint 300 férőhelyes területet belepték az Under-rajongók. Ám a hely fekvése nem igazán volt kedvező, egyre inkább fogytak a vendégek....és, a két külön tánctér megszűnése miatt, számomra/számunkra a zene minősége is. 

Az új helyen nem sok időt töltött el az Under - 2014 december végén már nem nyitott ki újra, a szilveszteri banzájt is máshol kellett megtartani. Tulajdonosi viták miatt bezárt. Ennyit tudunk.

Jelenleg nincs sok hír róla, a facebookos csoportban sokan érdeklődnek. Januárban volt egy közös szerveződés, a Club Infinityvel, ami egybeesett a januári Ösztrosokkal, így lányok nem igazán voltak jelen. Én magam sem, közeli barátnőmet informáltam le a buliról, aki inkább azt a bulit választotta. Azt mondta nem volt rossz, de sokszor elment a zene, sok volt a fiú (persze, ez csak nekünk leszbikusoknak rossz :) ), és nem volt ugyanaz a feeling. Hát ez van.

Mindenesetre én várom, hogy az Under főnixként újra feltámadjon hamvaiból!! :)

Ja, és egy kis fénykép arról, hogy milyen szinten is voltam Underes (erről 3 hiányzik még) :

Ajánló
Kommentek
  1. Én

  1. tothmarton
    2017. október 21., szombat 17:21
    Válasz

    Hát igen, ez a klub sincs már. Újabban amúgy itt a legkönnyebb követni, hogy mi a helyzet a budapesti meleg bulik terén: www.qalendar.hu