Ösztrosokk

 

A budapesti leszbikus éjszakai élet egyik legnagyobb, legismertebb partysorozata.

A legtöbb leszbikus már bizonyosan hallott a létezéséről, vagy részt is vett legalább egy buliban. Havonta kerül megrendezésre, mindig másik helyre szervezve. A helyek listája végtelen; amióta Ösztrós pályafutásom létezik, körülbelül 8 különféle helyen jártam már.

Az esemény 200-300 fővel fut általában, italakciókkal és biztonsági szolgálattal. A belépő éjfél előtt 1000 ft, utána 1500, illetve születésnaposok (+/- 3 nap) és mozgáskorlátozottak számára ingyenes. A helyek határozzák meg a belépési korhatárt (pl. Dürerben csak 16, Grundon viszont 18 év, a hely szabályainak megfelelően). A buli kifejezetten nők részére van, így fiúkat nem szoktak beengedni, csak kivételes alkalmakkor (születésnaposok előre megbeszélhetik, vagy külön jelzik az eseménynél, amikor fiúkat is beengednek mindenféle külön engedély nélkül).

A bulik általában atrocitásmentesek, attól függ persze,

hogy ki milyen társasággal érkezik, kiket ismer. Személyem szerint kimaradok mindennemű balhéból, így nekem nem szoktak rossz tapasztalataim lenni, ám minden bulin előfordul egy-egy hajtépés vagy lökdösődés, amit féltékenység vagy egyéb ellentétek váltanak ki, de kívülállónak sosem esett baja, szerencsére viszonylag tekintettel vannak másokra ilyenkor is a csajok (eltekintve attól, hogy nem szerencsés látvány maga a balhé sem). Ám az utóbbi időben megszaporodtak az effajta történések, így a szervezők már elkezdték megtenni a megfelelő intézkedéseket, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő ilyesmik. Természetesen nem lehet rá tökéletes megoldást találni, de a notórius balhézókat fülön csípve csökkenthetőek a balhék száma.

A zene igen változatos, többféle stílusra rázhatjuk a fenekünk. A mai közkedvelt slágerektől a különféle remixekig, a magyar zenék, a retro számok, a deephouse, a lépegetős minimál és az elektronikus zene egyaránt szerepel a palettán. Ahol megoldható, ott külön retro és club dance terem, illetve karaoke terem található. Ahol csak két terem van, ott vegyes zenék és karaoke a rendszer.

Minden bulira külön eseményt készítenek a szervezők Facebookon, hogy senki se maradjon le a legújabb banzájról. Vannak olyan partyk is, amelyek különlegességekkel várják vendégeiket, például a február 14-i Valentin-napi Ösztrosokkon világítós karkötőkkel jelezhetitek, hogy mit vártok az eséstől - azaz, piros karkötő: foglalt vagyok, sárga: tartózkodom/bármi megtörténhet, zöld: szabad vagyok. Ezek a bulik nagy sikert szoktak aratni tudomásom szerint.

Mindent összegezve, nekem személyes kedvencem ez a buli, és ki nem hagynék egyet sem!! Mi más lehetne jobb bizonyíték, mint a rengeteg karszalag, amit a másfél év alatt összegyűjtöttem :) (és ebből hiányzik 4 :( )

 

Az Ösztrosokk hivatalos facebookos elérhetőségei (ahol eseményeket és képeket is találhattok a bulikról):

https://www.facebook.com/osztrosokk

https://www.facebook.com/osztrosokkszervezo

Ajánló
Kommentek
  1. Én

  1. Satie
    2015. május 11., hétfő 18:47
    Válasz

    Ez mind szép és jó,csak vagy én vagyok figyelmetlen vagy mégiscsak igazam van hogy mostanában alig hallani ilyen bulikról. Az ösztrosokk hivatalos oldalán pölö nem lehet megnyitni a bulik időpontját - gyanítom hogy nincsenek is. Pedig klassz lenne a kihalófélben lévő Pinkvanillára is feldobálni az időpontokat mert a végén az internetes meg(nem)ismerkedés áldozatai leszünk.
    Min múlik hogy nem sikerül havi rendszerességgel összehozni ezeket az estéket?
    Mindjárt itt a nyár és tudom hogy vannak lányok akik igényelnék...